Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nya studentbostäder vid KTH

Publicerad: 20 augusti 2015, 07:55

Illustration: Utopia Arkitekter.

Akademiska Hus avstår tomträtter på KTH Campus till Statens Fastighetsverk, SFV mot att de upplåter tomträtterna för byggande av cirka 400 studentbostäder.


Ämnen i artikeln:

Einar MattssonAkademiska HusByggvestaStudentbostäderKTH

Akademiska Hus avstår tomträtter på KTH Campus till Statens Fastighetsverk, SFV mot att de upplåter tomträtterna för byggande av cirka 400 studentbostäder. ByggVesta och Einar Mattson kan därmed påbörja byggandet av bostäderna under hösten, som en del i initiativet Sthlm6000+, en satsning på att bygga 6000 nya studentbostäder i huvudstaden.

Lagom till att höstterminen startar är köerna till en egen bostad väldigt långa för Stockholms studenter.

– Studentbostadsbristen är ett stort problem för universitetshuvudstaden Stockholms utveckling. Vi jobbar hårt för fler studentbostäder och det är därför väldigt tillfredsställande när vi nu kommit så långt att det är dags för att sätta spaden i marken, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

Byggvesta avser uppföra två studentbostadshus om drygt 100 lägenheter. Dels med traditionella studentbostäder men också med så kallade kompiskontrakt, där ”dubletter” delas av två personer.

Einar Mattsson planerar för tre nya hus med 270 lägenheter. Bland annat kommer ett det finnas utrymme för ”Live-in Lab”, ett forskningssamarbete de har tillsammans med KTH.

– Vi har byggt bostäder i Stockholm i 80 år och planerar att uppföra cirka 4000 nya bostäder till 2024, varav hälften hyresrätter och hälften bostadsrätter. Uppförandet av studentbostäder där det finns ett behov av just studentbostäder stärker Stockholms attraktivitet. Och det som är bra för staden är bra för oss, säger Per Jutner, vd för Einar Mattsson Projekt AB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.