Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nya studentbostäder i Väsby

Publicerad: 5 mars 2014, 08:59

Upplands Väsby kommun har ingått avtal med Bo i Väsby AB om att bygga student- och ungdomslägenheter i området Fyrklövern intill Väsby Centrum.


Ämnen i artikeln:

StudentbostäderTornstaden fastigheter

Målet är att bygga omkring 90 hyreslägenheter varav ungefär 70 kommer bli lägenheter lämpade för studenter eller som förstaboende för ungdomar. Den tilltänkta platsen ligger i hörnet Husarvägen – Drabantvägen. I samma område har kommunen tidigare tecknat ytterligare fyra företag.

– Vi ser fram emot att få förverkliga ett antal förslag som växt fram under Väsby Labs dialogen med medborgarna. Vi analyserar bland annat att möjliggöra odling och att skapa ovanliga gemensamma lokaler, t.ex. i form av ett orangeri säger Arne Månsson, vd för Bo i Väsby AB.

Fyrklövern är ett stort område som ligger direkt söder om Väsby Centrum.  Genom rivning av gamla gymnasieskolan, samt modernare utnyttjande av ytor, skapas utrymme för 1 600 nya bostäder, arbetsplatser och nya gröna ytor.

Avtalet är det femte avtalet som ger en option på att köpa mark när detaljplanen är klar. Tidigare har likande avtal tecknats med Senior Trygg Fastighetsfond AB, TB-Exploatering AB och BRABO Stockholm AB, och Svenska Hyreshus. Kommunen räknar med att ytterligare ett tiotal företag succesivt kommer teckna avtal.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Upplands Väsby kommun

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.