Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nya studentbostäder i Björkhagen

Publicerad: 8 maj 2017, 04:54

Bild: White Arkitekter/SSSB.

SSSB kommer att bygga 187 nya studentbostäder i Björkhagen i södra Stockholm. Det står klart efter att stadsbyggnadsnämnden i förra veckan godkände detaljplanen för de nya bostäderna.


– Efter fler års detaljplanearbete känns det mycket bra att nu kunna påbörja planeringen för byggandet av dessa studentbostäder säger Ingrid Gyllfors, vd Stockholms studentbostäder, SSSB.

Bolaget har sedan 2010 arbetat med att ta fram en ny detaljplan för området tillsammans med staden. Syftet är att möjliggöra en komplettering av befintlig bebyggelse vid Simrishamnsvägen och Understenvägen i Björkhagen med cirka 190 studentlägenheter.

– Gestaltning av fastigheten ska bygga vidare på bebyggelsestrukturen i Björkhagen med lamellhus i dalen och punkthus på höjden med natur nära inpå bebyggelsen, säger Mattias Carrass, Projekt- och affärsutvecklingsansvarig Stockholms studentbostäder.

Nu går planeringen in i bygglovsfasen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.