söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Nya hyror för allmännyttan i Göteborg klara

Publicerad: 15 maj 2023, 09:32

Foto: Maja Kristin Nylander

Efter flera månaders förhandlingar i Hyresmarknadskommittén, HMK, har Framtidenkoncernen och Hyresgästföreningen i Västra Sverige äntligen nått en hyresöverenskommelse.

Ämnen i artikeln:

SvepetHyresgästföreningenFramtiden förvaltningHyresrätterGöteborg

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Avtalet för en hyreshöjning på 4,25 procent berör Framtidenkoncernens bolag Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder.

– Förutsättningarna för årets förhandlingar var annorlunda och i vissa delar svårare än de senaste åren. Det känns bra att vi nu kan ge besked till våra hyresgäster om den nya hyran, kommenterar Eva Paulson, hyresmarknadschef på Framtiden.

Förhandlingarna gick till Hyresmarknadskommittén, HMK, i mars, och höjningen innebär omkring 300 kronor i månaden för en lägenhet på 70 kvadratmeter.

– Vi är väl medvetna om den svåra situation många befinner sig i med bland annat stigande räntor och ökade matpriser. Därför är jag glad att vi lyckats nå en lokal överenskommelse, som båda parter medverkat till, kommenterar Terje Johansson, vd för Framtidenkoncernen.

Den nya hyran träder i kraft först i maj, vilket innebär att året genomsnittliga höjning blir cirka 2,83 procent. Över tid kommer hyrorna dock att anpassas efter läge och standard, vilket ger 2,4–5,25 procent med några få undantag.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev