Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Nya bostäder i Arenastaden lockar unga

Publicerad: 25 Oktober 2012, 12:16

Intresset för höghusen som nu börjar byggas i Arenastaden är stort bland unga. Över hälften av dem som bokat bostad är 80- och 90-talister.


Ämnen i artikeln:

Arenastaden

Under onsdagen tog de blivande Arenastadenborna det första symboliska spadtaget för sina nya hemkvarter som ska stå klara 2014. Höghusen för brf Fribiljetten och brf Säsongskortet är det första bostadskvarteret som byggs i området av Peab. Totalt handlar det om 715 lägenheter som ska byggas i fem hus alldeles invid Friends Arena och Mall of Scandinavia.

– Det är väldigt glädjande att ytterligare en viktig pusselbit nu faller på plats. Solna växer kraftigt med många som flyttar in för jobb och boende. Nya bostäder är en del i skapandet av en levande stadsdel som  blir en stark drivkraft för tillväxt i hela Stockholmsregionen, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelseordförande i Solna stad.

Majoriteten unga vuxna från norra Stor-Stockholm
Intresset för bostäderna har varit stort med över 90 procent av lägenheterna bokade i det första huset. Mer än hälften av dem som hittills bokat bostad i Arenastaden är födda på 1980- och 1990-talet och majoriteten kommer från norra Stor-Stockholm. Många är även förstagångsköpare på bostadsmarknaden. Inflyttning beräknas ske från och med första kvartalet 2014.

Fakta om bostäder och köpare i brf Fribiljetten och brf Säsongskortet:

- Totalt 715 bostäder, 143 lägenheter i 5 hus med 21 våningar.
- Inflyttning sker successivt med start första kvartalet 2014
- 57 procent av köparna är födda på 1980- och 1990-talet
- Medelår är 33 år, medianköparen är född -1981.
- 59 procent från norra Stor-Stockholm (Solna, Bromma, Kista, Sollentuna, Spånga, Stockholm)
- 37 procent är från Solna
- Priserna på bostäderna varierar mellan 1,3 – 5,9 miljoner kronor.
- Fördelning av tvåor, treor, fyror är olika i olika hus. Ex: Brf Säsongskortet: ettor 2 st, tvåor 85 st, treor 54 st, fyror 2 st.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Solna stad

Ämnen i artikeln:

Arenastaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.