Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nya ägardirektiv för Stångåstaden

Publicerad: 12 mars 2015, 12:25

Det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden får nya ägardirektiv om att i genomsnitt uppföra 500 nya lägenheter per år.


Ämnen i artikeln:

LinköpingStångåstaden

– Vi ser hur bostadsbristen inverkar negativt på stadens utveckling. Tillgången på bostäder motsvarar inte det tryck som finns.Unga kan inte flytta hemifrån, studenter väljer andra studieorter och näringslivet får svårt att rekrytera. Vi har dessutom att ta itu med en ökad trångboddhet. Vi vill därför att Stångåstaden går i bräschen för att motverka bostadsbristen, och uthålligt producerar i genomsnitt 500 lägenheter per år, säger byggansvarigt kommunalråd Kristina Edlund (S).

Kristina Edlund anser också att bostadspolitiken inte bara är en fråga om att lösa den akuta bostadsbristen, utan också är ett kraftfullt verktyg för att motverka segregationen:

– Linköping har blivit allt mer segregerat. Det är en utveckling som måste vändas. För det krävs en genomtänkt planering av hur vi bygger för en inkluderande stad. Vi behöver mer blandade boendeformer i stadsdelarna och förtäta mer mellan innerstaden och stadsdelarna så att staden knyts samman. Det arbetet har hög prioritet framöver, avslutar hon.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Linköping kommun

Ämnen i artikeln:

LinköpingStångåstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News