Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ny studie: Unga investerare har stark tilltro till nya regeringen

Publicerad: 24 oktober 2022, 15:25

Fredrik Källgren, vd Kameo. Foto: Kameo

Över hälften av svenska investerare mellan 18–29 år år tror att regeringsskiftet blir ett lyft för bostadsbyggandet, visar en studie från Kameo. Entusiasmen avtar dock ju längre upp i åldrarna man kommer.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Nu gäller det för regeringen att leva upp till de ungas förväntningar, kommenterar Fredrik Källgren, vd på Kameo Sverige som står bakom den nya undersökningen.

Investeringsplattformen har med hjälp av Yougov gjort en undersökning om svenska investerares syn på bygg- och fastighetssektorn år 2023. Resultatet visar att det råder delade meningar om bostadskrisen blir löst av den nytillträdda regeringen eller inte.

40 procent av de tillfrågade tror att det kommer att underlätta bygget av fler bostäder, 38 procent tror tvärtom och 22 procent vet inte.

– Om vi ska bygga något överhuvudtaget nästa år krävs det först och främst finansiering av projekten. Historiskt sett har just banker med statligt stöd varit de första att strama åt kreditgivningen när tiderna blir tuffare. Därför tror jag att moderna finansieringslösningar kommer vara viktigare än någonsin framöver.

53 procent av de tillfrågade mellan 18–29 år tror på en positiv utveckling för bostadsbyggandet i Sverige, medan bara 35 procent gör det inom ålderskategorin 30–60 år.

– Nu gäller det för såväl statliga som privata institutioner att hjälpas åt och dra åt samma håll för att vi ska klara av att leva upp till de ungas förväntningar. Det gäller både för bygg- och fastighetssektorn och samhället i stort, säger Fredrik Källgren.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev