Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ny stadsdel på gång i Nacka

Publicerad: 27 april 2017, 07:15

Erik Karlin är vd på Tobin Properties.

Foto: Tobin Properties.

Tobin Properties har tecknat avtal om att förvärva ett trettiotal sammanhängande villatomter omfattande 35 000 kvadratmeter mark i Nacka. Tillsammans med kommunen är planen att utveckla byggrätter för upp till 700 nya bostäder.


Ämnen i artikeln:

NackaTobin Properties

Området ligger mellan Sickla och Nacka Forum, i närheten av den blivande tunnelbanestationen. Syftet med förvärvet är att utveckla en ny stadsdel, och genom en detaljplaneändring möjliggöra exploatering av 600 till 700 nya bostäder.

– Det här projektet ligger väl i linje med vår ambition att arbeta med större stadsutvecklingsprojekt. Projektet är även beläget i en mycket attraktiv och expansiv del av Stockholm, säger Erik Karlin VD Tobin Properties.

Angermann Sweden har företrätt fastighetsägarna i affären, tillsammans med Glimstedts Advokatbyrå. Enligt dem är det en väldigt speciell affär, där cirka 30 fastighetsägare kollektivt säljer sina villor för att marken ska kunna detaljplaneras för flerfamiljshus.

Köpeskillingens storlek är beroende av den slutliga mängden byggrätter. Avtalen är villkorade av lagakraftvunnen detaljplan.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

NackaTobin Properties

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.