Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ny stadsdel i centrala Piteå

Publicerad: 20 oktober 2015, 09:05

Skiss över etapp 1 Tallen vid busstationen i Piteå.

Tillsammans med tidigare överenskommelse för kvarteret Tallen kommer Lindbäcks att bygga cirka 400 nya lägenheter i centrala Piteå under de närmaste åren.


Ämnen i artikeln:

Lindbäcks byggPiteå

För ett år sedan tecknade Piteå kommun och Lindbäcks en överenskommelse för kvarteret Tallen vid busstationen och nu är det klart att Lindbäcks också fått förtroendet att bygga en helt ny stadsdel på stationsområdet Västermalm.

– Det finns fortfarande en stor efterfrågan och behov av lägenheter och boende centralt, och därför känns det väldigt bra att vi inlett ett långsiktigt samarbete med Lindbäcks. Stadsdelen kommer att förstora centrum och det kommer att bli ett attraktivt område för inflyttning, säger Peter Roslund, kommunalråd Piteå kommun.

Lindbäcks ska bygga cirka 100 lägenheter på kvarteret Tallen vid busstationen och det nya avtalet innebär att uppdraget utökas och innefattar en helt ny stadsdel med cirka 300-400 lägenheter på gamla stationsområdet Västermalm. Lindbäcks planerar att börja bygga lägenheterna på Tallen redan nästa år med första inflyttning under 2017.

I tillägg till överenskommelsen för Västermalm ska Lindbäcks bygga motsvarande 10-15 procent av ovanstående volym i eller i anslutning till något av kommunens utvalda landsbygdscentra; Jävre, Hortlax, Roknäs/Sjulnäs, Norrfjärden eller Rosvik.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Lindbäcks

Ämnen i artikeln:

Lindbäcks byggPiteå

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.