Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ny markanvisning och byggstart för Sveafastigheter

Publicerad: 8 november 2019, 14:14

Sveafastigheter byggstartar 30 kompislägenheter i fyra tvåvåningshus i Älta, Nacka. Illustration: Link arkitektur

Hyresrätter i Bromma och kompislägenheter i Älta. Sveafastigheter har fått ett ny markanvisning och gör samtidigt en byggstart.


Ämnen i artikeln:

LINK ArkitekturSveafastigheter

Hyresrätter i Bromma och kompislägenheter i Älta. Sveafastigheter har fått ett ny markanvisning och gör samtidigt en byggstart.

Sveafastigheter har fått markanvisning för 60 hyresrätter och 100 bostadsrätter i entrékvarteret till den nya stadsdelen Riksby i Bromma efter att kommunfullmäktige i Nacka beslutat att godkänna den första etappen.

Sveafastigheter byggstartar samtidigt 30 kompislägenheter i fyra tvåvåningshus i Älta i Nacka kommun. Hyreskontrakten kommer förmedlas med fokus på att erbjuda förstahandskontrakt till personer som står utanför den ordinarie bostadsmarknaden.

– Bostäder för alla är ett viktigt fokus för oss på Sveafastigheter. Hyreslägenheterna i Älta är ett inspirerande exempel på nya boendemöjligheter. I kompislägenheterna kan två personer stå på hyreskontraktet med olika nycklar till de separerade sovrummen, säger Görel Hällqvist, affärsområdeschef på Sveafastigheter.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.