Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ny järnvägstunnel i Lund kan möjliggöra bostadsbyggande

Publicerad: 19 mars 2018, 13:34

Bild: Sweco

Lund planerar att inom de närmsta åren utveckla stadskärnan med en ny centralstation och tillskott av fler bostäder. Sweco har nu tagit fram en vision som innehåller en helhetslösning för infrastruktur och stadsbyggnad.


Ämnen i artikeln:

LundSwecoFastighetsmarknaden i Sydsverige

Visionen innehåller en ny station under jord och ombyggnation av järnvägsspåren, som i sin tur skulle frigöra runt 20 000 kvadratmeter byggbar yta mitt i stadskärnan. Detta skulle kunna ge tillskott av bostäder för runt 2500 boende samt nya kontorsytor och kommersiella fastigheter.

– Om nationella och regionala mål för ökad kollektivtrafik ska mötas mellan Malmö och Lund behöver antalet tåg per dygn mångdubblas. Vi vill sätta stadens och järnvägens hållbara utveckling i ett nytt ljus som förhoppningsvis väcker fortsatt dialog kring utmaningar och möjligheter för Lund, säger Johanna Appelberg, Sweco, ansvarig för arbetsgruppen som tagit fram visionen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.