Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ny fond för vikande fastighetsmarknad

Publicerad: 15 februari 2018, 07:59

Illustration: Petter Furå.

Nordic Property Investment startar en ny fond i syfte att förvärva kluster av osålda bostadsrätter. Tanken är sedan att hyra ut dem för att sedan sälja när marknaden återhämtat sig.


Fonden, NPI Residential Fund 1, inriktar sig alltså mot den svenska bostadsmarknaden, där dess grundare i dagsläget ser “extremt förmånliga investeringsmöjligheter”. Man tror att antalet nyproducerade bostadsrätter, främst inom mellan- och premiumsegmentet, kommer att överstiga marknadens efterfrågan under de kommande åren.

– Vår bedömning är att det kommer att uppstå ett behov av nytt kapital i nyproduktionssektorn. Många mindre och medelstora bostadsutvecklare arbetar med relativt liten likviditet och ett känsligt kassaflöde. I en marknad som i princip står still skapar vi som oberoende fastighetsrådgivare, med väl utbyggda nätverk och ett starkt kapital, en möjlighet att investera i den vikande fastighetsmarknaden, säger Jesper Roslund, vd för Nordic Property Investment Funds.

Fonden har även som avsikt att förvärva hela nyproduktionsprojekt som är i behov av kapital för att kunna slutföras.

– Varje enskilt projekt kommer att screenas noggrant och värderas utifrån pris, läge, potential och risk, säger Roslund.

Fonden har fått godkännande från Finansinspektionen och är en så kallad ”closed end” och onoterad fond som riktar sig till professionella investerare. För att investera krävs att man är en institution eller juridisk person med erfarenhet och ett investeringsbart kapital om minst 5 miljoner kronor.

Fonden har en löptid på 5 år med möjlighet till förlängning ytterligare 2 år.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.