Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ny detaljplan för Gottsunda

Publicerad: 7 juni 2017, 06:35

Hugo Alfvéns väg ska bli ett stadsstråk i ett Gottsunda som blir en central punkt när staden växer alltmer. Illustration: Archus Arkitekter

Uppsala kommun fattade den 1 juni beslut om att utveckla Hugo Alfvéns väg och kvarteret Linklubban i Gottsunda.


Ämnen i artikeln:

Uppsala

Uppsala kommun fattade den 1 juni beslut om att utveckla Hugo Alfvéns väg och kvarteret Linklubban i Gottsunda. Det förstnämnda ska omvandlas till ett nytt stadsstråk med effektiv kollektivtrafik och det andra till en stadsdel med bostäder, torg och verksamhetslokaler.

– Gottsunda är en anrik del av staden och det nya ska lyfta fram det som redan finns i området. Här finns till exempel en av de kända Linnéstigarna, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Utvecklingen är ett resultat av att allt fler bosätter sig och arbetar i Uppsala, enligt Erik Pelling (S).

– Det bor redan cirka 15 000 människor i Gottsunda. Stadsdelen blir en viktig del av det kollektivstråk som ska knyta ihop Ultuna, Ulleråker och Rosendal med den centrala staden. Vi behöver skapa både bostäder och arbetsplatser här.

Redan nu pågår detaljplaneläggningen av kvarteret Blomdahl och utvecklingen av Lina Sandells park i Gottsunda. Under den fortsatta planläggningen av området ska kommunen bjuda in alla som vill lämna synpunkter och tycka till om förslaget innan de slutliga detaljplanerna antas.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Uppsala

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.