Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ny aktör på fastighetsmarknaden

Publicerad: 25 november 2014, 13:49

Alma Property Partners är ett nytt fastighetsinvesteringsbolag med säte i Stockholm och fokus på den nordiska fastighetsmarknaden. Bland grundarna finns Simon de Château, Christofer Lundquist och Sloan Wobbeking.


Ämnen i artikeln:

Alma Property PartnersSimon de Château

Bolaget kommer att investera i fastigheter för svenska och utländska institutionella investerares räkning, såsom pensionsfonder, statsägda förmögenhetsfonder, stiftelser, diskretionära förmögenhetsförvaltare and andra finansiella institutioner.

– Vi tror på starkt på modellen att ha sammanfallande intressen med våra investerare, varför Alma Property Partners ägs helt av personer som aktivt arbetar i verksamheten. Vi upplever att tidpunkten är väl vald för att starta en sådan plattform och att det är den bästa modellen för att attrahera de främsta talangerna i branschen, säger Simon de Château.

Simon de Château kommer att vara bolagets ordförande och Chief Investment Officer, med ansvar för att utveckla investeringsstrategier, etablera partnerskap och affärsgenerering. Han var 2003 en av medgrundarna till Sveafastigheter, ett bolag han lämnade i augusti 2013 efter 10 år som vd.

Bland grundarna till Alma återfinns även Christofer Lundquist, som blir bolagets Chief Operating Officer, med ansvar för affärsgenerering och asset management. Han har en bakgrund som COO och fastighetschef för Hemsö, tidigare Kungsleden och RBS Nordisk Renting.

Sloan Wobbeking kommer att ansluta i januari 2015 som medgrundare och vd. Han har de senaste fem åren arbetat på Niam.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Alma Property Partners

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.