Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nu lanseras nytt upphandlingssätt för Stockholmshusen

Publicerad: 25 oktober 2021, 13:54

Dennis Wedin (M) vill höja konkurrensen för Stockholmshusen.

Montage: Teresa Ahola, Gustav Kaiser

Nu annonseras en ny upphandlingsrunda för Stockholmshusen, med ett uppdaterat gestaltningsprogram som även möjliggör byggen i kvarter från 60- och 70-talen.


Ämnen i artikeln:

StockholmshusenStockholms stadDennis Wedin

– När vi nu går ut med en ny upphandling så ser vi stora möjligheter att få in fler entreprenörer som vill bygga Stockholmshus och därigenom öka konkurrensen, kommenterar Dennis Wedin, fastighets- och bostadsborgarråd. 

Läs även: Stora projekt i Stockholms försenas: ”Allvarligt läge”

Upphandlingen genomförs som ett dynamiskt inköpssystem, vilket innebär att entreprenörer först ansöker om att ingå där. De som uppfyller kraven får därefter möjlighet att vara med i en konkurrensutsättning för de enskilda projekten som bolagen genomför. 

– Vi ser nu fram emot att pröva ett nytt sätt att upphandla byggprojekt och hoppas att många entreprenörer vill vara med och utveckla Stockholmshusen, säger Bengt Rehn, projektkoordinator för Stockholmshusen.

Stockholmshusen är ett initiativ för att bygga cirka 3 300 nya hyresrätter i Stockholm, där inflyttning redan skett i 436 som kännetecknas av ett gemensamt gestaltningsprogram och stadsbyggnadsprocesser som underlättar för planering och produktion.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.