Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NREP köper av Botvid i Botkyrka - utvecklar 599 bostäder

Publicerad: 13 januari 2022, 12:57

Foto: NREP/Botvid Holding

NREP har förvärvat 599 hyresrätter i Slagsta Strand i Botkyrka av Botvid Holding. Projektet omfattar även en solcellspark och batteripark.


Ämnen i artikeln:

NREPBotkyrka

Bostadsprojektet utvecklas av Botvid Holding och byggstart väntas ske under första kvartalet 2022, med inflyttning planerad till 2025. De 599 hyresrätterna är uppdelade på tre kvarter med utsikt över Mälaren och i anslutning till bostäderna kommer det finnas restaurang och en kommunal förskola. NREP köper projektet med avsikten att långsiktigt äga och förvalta fastigheten. 

Läs även: Nrep startar fond för hållbart byggande - vill bli Europas största

– Det känns bra att få utveckla moderna bostäder för de som vill hyra en lägenhet med hög kvalitet. Vi tror att området kommer locka invånare i Botkyrka som trivs i kommunen och vill flytta till något mer modernt, men även människor från hela Storstockholm som vill ha ett riktigt bra boende nära vattnet. Vår målbild för utvecklingen har varit att skapa ett hållbart boende i vackra omgivningar. Vi ser fram emot att jobba med NREP i genomförandet av projektet, säger Karim Sahibzada, CFO på Botvid Holding, i ett pressmeddelande.

Foto: NREP/Botvid Holding

Hela projektet är Svanenmärkt och på taken anläggs drygt 750 kvadratmeter solceller som beräknas producera cirka 162 500 kWh el per år. Den el som inte förbrukas kommer lagras i den tillhörande batteriparken för att bidra till en ökad nyttjandegrad av solcellerna. 

– Bygg- och fastighetsbranschen behöver gå från att vara en av världens största utsläppare till att närma sig noll. Därför känns det väldigt bra att vårt största bostadsprojekt hittills i Sverige också innefattar vår största solcellspark på bostadshus och en batteripark. Vi är glada att kunna komplettera bostadsutbudet i Botkyrka och erbjuda bostäder med hög kvalitet för de som vill bo klimatsmart och som inte kan eller vill köpa en bostadsrätt, säger Rickard Langerfors, bostadschef på NREP, i ett pressmeddelande. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NREPBotkyrka

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.