Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NREP kliver in i stadsutvecklingsområde i södra Göteborg

Publicerad: 21 oktober 2020, 13:58

NREP har köpt in sig i Sisjödal, en stadsdel under utveckling i Askim i södra Göteborg.


Ämnen i artikeln:

NREP

NREP blir långsiktig ägare av ett projekt som innefattar både ett äldreboende och hyresrätter i stadsdelen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Behovet av fler, och framför allt bättre, äldreboenden blir allt större. Altura är NREP:s spjutspets inom samhällsfastigheter där vi jobbar hårt för att bidra med moderna och trygga hem för äldre. Viktigt för oss är att de utformas på ett sätt som främjar lugn och välbefinnande för dels de boende, men även för de anhöriga och personalen. Äldreboendet som Dawasta utvecklar i Sisjödal går helt i linje med våra värderingar och vi ser fram emot ett tätt och långsiktigt samarbete med Astagården som operatör”, säger Dorotea Stellmach, konceptutvecklare för Altura på NREP i en kommentar.

Läs även: 196 nya bostäder i Askim

Äldreboendet kommer att inrymma 90 lägenheter och öppnar i oktober. Dawasta Omsorgsbostäder kommer att färdigställa projektet som utvecklare och det lokala, familjeägda bolaget Astagården kommer att bedriva äldreomsorgen i fastigheten.

Utöver äldreboendet utvecklas även 28 angränsande hyresrätter inom projektet. När dessa färdigställs under hösten 2021 tillträder NREP som långsiktig ägare av såväl äldreboendet som hyresbostäderna.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NREP

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.