Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NREP förvärvar i Polen - siktar på miljardinvestering

Publicerad: 28 juni 2021, 13:26

Bild 1/2  Projektet Smartti Mokotów 1 och 2 i Warszawa, en del av NREPs första bostadsinvestering i Polen.

Foto: NREP

NREP förvärvar logistik och bostäder i Polen och tar därmed klivet in på den polska marknaden. Bolaget planerar att investera 5 miljarder kronor i landet innan årsskiftet.


Ämnen i artikeln:

NREPPolen

NREP köper dels, via dotterbolaget Logicenters, en logistikportfölj i södra Polen med potential att uppgå till 130 000 kvadratmeter. Affären avser utköp av börsbolaget BIK SA som innehar en portfölj med fyra logistikfastigheter och en marktomt. 

– Polen är en knutpunkt för logistik och försörjningskedjor, vilket tillsammans med de omfattande infrastrukturinvesteringarna som planeras här gör det till en väldigt intressant marknad för oss. Våra internationella kunder har ofta bett oss se över projekt i Polen och nu är vi glada över att kunna agera på efterfrågan, säger Matthias Kettelhoit, vd för Logicenters, i ett pressmeddelande

Utöver logistik förvärvar NREP ett bostadsprojekt med mer än 1000 nya lägenheter i centrala Warszawa från finska YIT. De första bostäderna förväntas färdigställas under 2022. Fastigheterna får gröna tak, laddstationer för elbilar och ytor för stadsodling.

NREP siktar på att ha 10 000 lägenheter i de största polska städerna till 2025. I samband med satsningen i Polen planerar bolaget att bygga upp ett fullt integrerat team i landet.

– Vår pipeline i norra Europa inkluderar flertalet attraktiva möjligheter inom bostäder och logistik, där de flesta är belägna i Polen. Min förväntan är att vi har förvärvat fastigheter till ett värde av upp till 5 miljarder kronor och har 8-10 anställda i Polen vid årets slut, säger Stefan Wallander, Sverigechef på NREP, i bolagets pressmeddelande. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NREPPolen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.