Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NREP etablerar sig i Botkyrka efter nytt köp

Publicerad: 28 september 2020, 10:03

NREP har köpt Kyrkoherden 1, en fastighet invid Tuna torg i Tumba, av KopparCronan. NREP tar därmed över arbetet med detaljplanen som nu går in i nästa fas. Rickard Langerfors är bostadschef på NREP.

Montage: NREP

NREP gör affär i centrala Botkyrka. Bolaget köper ett påbörjat projekt som ska ge cirka 200 nya bostäder. ”Det är en expansiv kommun där vi är glada över att etablera oss med ett första projekt och ser mer tillförsikt på att verka på lång sikt i kommunen”, säger Rickard Langerfors, bostadschef på NREP.


Ämnen i artikeln:

NREPAltura FastigheterBotkyrka

NREP har tecknat avtal med KopparCronan om att köpa en pågående detaljplan för att utveckla drygt 200 bostäder på Tuna torg i Botkyrka kommun. 

Läs även: NREP stärker upp teamet i Sverige med nio nya medarbetare 

I projektet som nu går in i nästa fas läggs omfattande fokus på att utforma en levande och trygg gatumiljö som ska stärka hemkänslan i området, skriver NREP i ett pressmeddelande. Utöver bostäderna prövas även möjligheten att utveckla fastigheter för samhällsservice i området genom NREP:s organisation för samhällsfastigheter, Altura.

Läs även: ”Ta hjälp av privata sektorn för att lösa äldreboendekrisen”

”För oss på NREP handlar det inte bara om själva bostäderna, utan att också se till områdets helhet. Genom att fokusera på att utveckla trygga och levande miljöer omkring byggnaderna kan vi berika vardagen för både de som redan bor i området och de som flyttar in i våra bostäder”, säger Rickard Langerfors, bostadschef på NREP, i en kommentar.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.