Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nordfeldt om nya bolaget: ”Siktar på 1 500 bostäder”

Publicerad: 24 oktober 2019, 11:39

Genom ett nystartat gemensamt bolag ska Bantorget hyresbostäder och Gunnar Nordfeldts AB bygga ett stort antal hyresrätter i Sveriges tre största städer.


Genom ett nystartat gemensamt bolag ska Bantorget hyresbostäder och Gunnar Nordfeldt AB bygga ett stort antal hyresrätter i Sveriges tre största städer.

Nordlo AB heter det nya bolaget som Bantorget Hyresbostäder och Gunnar Nordfeldt AB har bildat gemensamt för att i ett första steg bygga cirka 300 hyreslägenheter i Stockholm och Göteborg, berättar bolagen i ett pressmeddelande.

– Det här är en del i en större satsning där vår målsättning på sikt är att bygga cirka 1 500 bostäder inom fem år. Det är Stockholm, Göteborg och Malmö som vi riktar in oss på, säger Jeanette Reuterskiöld, styrelseledamot på Nordfeldt till Fastighetsnytt.

50/50-upplägg

Bolaget Nordlo ägs till lika delar av Bantorget och Nordfeldt. Bantorget går in och finansierar projekten och Nordfeldt ska utveckla, bygga och förvalta bostäderna.

– Samarbetet med Bantorget Hyresbostäder möjliggör en ökad expansionstakt, och ger oss en finansiell styrka för fortsatt expansion. Vår gemensamma syn på att utveckla hållbara hyreslägenheter för generationer nu och framåt utgör plattformen för ett bra samarbete, säger Gunnar Nordfeldt, vd på Nordfeldt, i en presskommentar.

Erik Spernaes, vd på Bantorget Hyresbostäder, säger i en presskommentar att samarbetet inom ramen för Nordlo är ett utmärkt komplement till det egna bolagets direktägda portfölj av bostadsfastigheter.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev