Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nivika startar nytt bolag: ”Naturligt steg”

Publicerad: 30 mars 2022, 18:40

Mikael Fritzell och Niclas Bergman. Fritzell blir ny vd för Nivika Bostadsutveckling

Nivika startar ett nytt separat utvecklingsbolag med fokus på bostäder. Mikael Fritzell blir vd samt minoritetsdelägare och kommer att driva verksamheten.


Ämnen i artikeln:

Nivika Fastigheter

Nivika har en omfattande projektportfölj med flera större byggrättsområden med möjlighet till byggnation av olika typer av boenden inom fastigheten. 

Flera lägen är utpräglade bostadsrätts- och/eller villaområden. Därför startar nu bolaget ett separat bolag – Nivika Bostadsutveckling – som ska bedriva utveckling-, genomförande- samt säljprocess. 

Läs mer: Ny ort för Nivika efter förvärv 

Nya vd:n Mikael Fritzell har varit mäklare sedan 1990-talet och har sedan 2011 drivit mäklarverksamhet i Länsförsäkringar Fastighetsförmedling med utgångspunkt från Vetlanda. 

Första projektet är redan på gång, enligt bolaget, det är Hovslätts Ängar strax söder om Jönköping. Ett projekt som omfattar hyresrätter, bostadsrätter och villor. 

Niclas Bergman, vd på Nivika:

– Det är ett naturligt steg i att utveckla projektverksamheten vidare och samtidigt utöka projektkapaciteten för att på bästa sätt tillvarata möjligheterna inom Nivikas projektportfölj. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Nivika Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.