Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Nej till att Bostaden säljer fastigheter

Publicerad: 27 Augusti 2013, 12:29

Kommunfullmäktige har avslagit motionen från de fyra Allianspartierna om att uppdra till AB Bostaden att sälja en tredjedel av sitt fastighetsbestånd.


Ämnen i artikeln:

Umeå

Syftet med motionen var att ”skapa utrymme för ökad nyproduktion och renovering av kvarstående bestånd”. I ett pressmeddelande från Umeå kommun skriver man att Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Anders Ågren (M) i fullmäktige beskrev bostadsbristen som ”Umeås akilleshäl”. Han hänvisade till en debattartikel av Bostadens vd Ann-Sofi Tapani, som angett fyra alternativ för finansiering av nya bostäder.
– Hon skrev att man måste välja mellan höjda hyror, ökad upplåning, försäljning av fastigheter eller att kommunen går in med mer kapital, sade Anders Ågren.

Kommunstyrelsens ordförande Lennart Holmlund (S) hänvisade till att Stockholms stad sålt ut bostäder:
– Inte har det byggts några bostäder för det. Jag tror inte på den modellen som föreslås. Dessutom ligger Umeå ändå ganska bra till i landet när det gäller bostadsproduktion.

Motionen avslogs efter votering med siffrorna 38-26 (1 frånvarande).

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Umeå kommun

Ämnen i artikeln:

Umeå

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.