fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

NCC:s nya uppdrag – renovera i Roskilde

Publicerad: 27 augusti 2019, 04:51

NCC har fått uppdraget att renovera ett stort antal taklägenheter i Roskilde i Danmark. Illustration: Prisme-Arkitekter

NCC blir totalentreprenör när områdena Rønnebærhaven och Æbleparken i danska Roskilde ska renoveras.

Ämnen i artikeln:

NCCHyresrätter

NCC blir totalentreprenör när områdena Rønnebærhaven och Æbleparken i danska Roskilde ska renoveras. “Vi har stor erfarenhet av allmännyttiga bostadsområden”, säger Niels Engberg på NCC i ett pressmeddelande.

Områdena Rønnebærhaven och Æbleparken i Roskilde är byggda på sjuttiotalet. Dessa ska nu renoveras i regi av fastighetsägaren, Boligselskabet Sjaelland, och byggas om så att det blir 207 bostäder av de befintliga 291 lägenheterna. Uppdraget omfattar även nybyggnation av 71 taklägenheter ovanpå de befintliga husen. Värdet på renoveringsuppdraget uppgår till 560 miljoner svenska kronor.

– Vi har lämnat ett genomarbetat anbud på ett spännande uppdrag som vi är mycket glada över att ha vunnit. Vi har stor erfarenhet av allmännyttiga bostadsområden, och jag är säker på att den omfattande renoveringen och de nya taklägenheterna kommer att göra Rønnebærparken/Æblehaven till en attraktiv plats att bo på, säger Niels Engberg, chef för NCC Renovering i Danmark, i ett pressmeddelande.

NCC har fått uppdraget att renovera ett stort antal taklägenheter i Roskilde i Danmark. Illustration: Prisme-Arkitekter

Energioptimerade bostäder
NCC genomför först ett antal pilotprojekt för att uppnå en så smidig process som möjligt som tar hänsyn till de befintliga hyresgästerna.

– Vi ser fram emot att få påbörja renoveringen av bostäderna tillsammans med NCC, så att vi kan erbjuda våra hyresgäster bättre och mer energioptimerade bostäder, säger byggchef Per Bro på Boligselskabet Sjaelland.

Under hösten genomförs pilotprojekten, medan själva bygget kommer igång först under år 2020. Renoveringen förväntas vara genomförd i april 2023.

Anders Siljevall

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev