Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

NCC bygger ny omgång radhus på tre svenska orter

Publicerad: 10 November 2020, 07:32

Granlöparen i Kungälv, ett av de nya radhusområden som NCC bygger åt Ekeblad Bostad. Bostäderna byggs som radhus och parhus med bostadsrätter i storlekar från cirka 11o–140 kvadratmeter fördelat på två eller tre våningar. Stora fönsterpartier, generösa sociala ytor och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum är karaktäristiskt för husen.

Foto: Ekeblad Bostad

Byggjätten NCC och bostadsutvecklaren Ekeblad Bostad ska tillsammans bygga 58 radhus i Ystad, Kungälv och Skellefteå.


Ämnen i artikeln:

YstadNCCKungälvSkellefteå

Radhusen uppförs som bostadsrätter i radhus och parhus till ett sammanlagt ordervärde om cirka 115 miljoiner kronor. NCC har sedan tidigare byggt ett par hundra bostäder åt Ekeblad Bostad på flera orter i Sverige.

– Tillsammans med NCC har vi hittills byggt cirka 200 radhus enligt samma grundmodell och ser fram emot att bygga många fler. Genom en standardiserad byggprocess, stark kostnadskontroll och ytsmart design har vi skapat ett uppskattat koncept, säger Henrik Ekeblad på Ekeblad Bostad, i ett pressmeddelande.

Läs även: Erik Selin-ägt bolag köper fastighet i Kungälv

NCC har tidigare byggt likartade radhus i bland annat Helsingborg, Halmstad, Laholm, Falkenberg och Åhus.

Projekten som NCC och Ekeblad Bostad nu ska genomföra är 25 radhuslägenheter i havsnära Nybrostrand i Ystad, 16 parhuslägenheter i Ytterby i Kungälv samt 17 par- och enbostadshus i Skellefteå. Husen i Ystad kommer att ha putsad fasad och pulpettak medan de andra kommer ha lockpanel och bandtäckta plåttak. Invändigt kommer de vara snarlika.

Läs även: Mångmiljardsatsningen förändrar Skellefteå

Byggstart för husen i Ystad och Skellefteå är under hösten med en planerad inflyttning i slutet av 2021, medan de i Kungälv börjar byggas i vinter och beräknas klara 2022.

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med Ekeblad Bostad och bygga fler av dessa populära radhus och parhus och tar med oss de erfarenheter vi har från våra tidigare projekt. Bostäderna har hög kvalitet, men vår effektiva byggmetod håller nere kostnaderna och därför även bostadspriset, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sverige, i en kommentar.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

YstadNCCKungälvSkellefteå

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.