Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC bygger bostäder i Ystad

Publicerad: 3 juni 2019, 09:54

Illustration: Link Arkitektur

NCC och Ystadbostäder har tecknat ett samverkansavtal för nybyggnation av mellan 120-180 nya hyresbostäder, fördelade i olika projekt, i Ystad kommun. Ordervärdet uppgår till runt 230 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

YstadbostäderYstadNCC

– Det händer mycket på Ystadbostäder, flera nybyggnadsprojekt är i startgroparna att börja byggas och genom den strategiska samverkansentreprenaden kan vi använda våra resurser på bästa sätt, säger Pehr Carlberg, vd på Ystadbostäder.

Det första projektet avser två hyreshus med totalt 52 bostäder i kvarteret Kokillen. Övriga planerade projekt är två punkthus med totalt 50 lägenheter i kvarteret Mammutträden och nybyggnation av familjehus på Abrahamsfält.

– Genom ett långsiktigt samarbete i strategisk samverkan med Ystadbostäder kan vi dra lärdomar mellan projekten och hitta de bästa lösningarna för kvalitet, byggtid och kostnad så att vi tillsammans kan skapa fler hyresrätter i Ystad, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sverige.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

YstadbostäderYstadNCC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.