Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Naturbant kvarter på gång i Nacka

Publicerad: 28 januari 2022, 14:01

Bild 1/2  Huset är ritat av Belatchew Arkitekter.

Foto: Belatchew Arkitekter

Det första ”naturbana” bostadskvarteret ska snart byggas i Nacka. Stadsutvecklingsdirektören är nöjd med begreppet och ser gärna att andra influeras av det.


Ämnen i artikeln:

NackaMarkanvisning

Nacka kommun har valt bostadsutvecklaren Selvaag Bostad som byggherre för det ”naturbana” kvarter som ska utvecklas i kommunens centrala delar i samband med att tunnelbanan byggs ut till kommunen. 

Hur skulle ni kort beskriva begreppet ”naturbant”?
– Naturban är det dynamiska mötet mellan stadens puls och naturens lugn. Det är ett koncept som fastighetsägare, bostadsutvecklare, näringslivet och kommunen arbetar efter i utvecklingen i Centrala Nacka och som vi vet är viktig för Nackaborna, säger Katarina Wåhlin Alm som är stadsutvecklingsdirektör i Nacka till Fastighetsnytt. 

Läs även: Hela listan: Här är alla nya bostadsprojekt i Stockholm

Är det ett begrepp som ni hoppas ska få fäste i samhällsbyggnadsdebatten?
– Vi ser såklart gärna att andra influeras av begreppet och på så sätt ger naturen en mer självklar plats i det moderna, urbana samhället.

Markanvisningstävlingen som Selvaag Bostad vunnit omfattar cirka 90 bostäder och upp till 2 400 kvadratmeter lokalyta. Detaljplanen planeras vara klar i slutet av 2024. 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NackaMarkanvisning

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.