Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

Publicerad: 20 oktober 2017, 06:48

Brunnshög

Foto: Lunds kommun

Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.


Ämnen i artikeln:

BrunnshögLund

– Det händer mycket i Lund, nu är centrala Brunnshög färdigt att börja bygga med handel, service och nästan 1 000 nya bostäder, säger Björn Abelson (S), ordförande i byggnadsnämnden i Lund, i ett pressmeddelande.

Brunnshög får en stadsdelspark och ett centrum med torg vid spårvägshållplatsen. Planerna gör det möjligt att bygga bostäder, kontor, handel och service. Mark har redan anvisats till bland annat ICA, Veidekke, Wästbygg och Sydö Property.

– Första spadtaget för Brunnshög togs i oktober med tre spännande projekt som banar väg för en positiv utveckling av Lunds kommuns nya stadsdel. I kommande etapp är innovativa lösningar för ett smart boende och vardag på agendan. Det sker många intressanta initiativ och samtal mellan innovationsbolag, byggherrar och kommunen, säger Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör, i ett pressmeddelande.

Sju stadsdelskvarter med både flerfamiljshus och radhus planeras i de så kallade parkkvarteren, nära stadsdelsparken Nobelparken.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

BrunnshögLund

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.