Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

MKB investerar i mark för framtida bostäder

Publicerad: 16 december 2014, 12:13

MKB förvärvar två fastigheter i Malmö, i området Norra Sofielund, från Fastighets AB Briggen. Köpeskillingen uppgår till 239 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Briggen FastigheterCastellumMalmöMKB

Förvärvet gäller fastigheterna Kampen 25 och Intäkten 5. Tillträde sker i maj 2015. Fastigheterna har idag gällande detaljplaner för småindustri och service. MKB uppger att Malmö stads översiktsplan 2012 redovisar en blandad stadsbebyggelse för området där fastigheterna finns vilket innebär möjligheten att utveckla bostäder i stor utsträckning.

– Med förvärvet i Sofielund får vi tillgång till mark i ett bra läge som på sikt kan användas till bostäder, säger Terje Johansson, vd för MKB.

– Vårt förvärv i Sofielund är långsiktigt. Om 10-15 år hoppas jag att vi kan komma igång att bygga bostäder, men till dess kommer fastigheterna att förvaltas som idag. Området bör kunna rymma minst 1 000 nya bostäder, som vi kan tillföra bostadsmarknaden, säger Terje Johansson.

Förvärvet omfattar ett markområde om knappt 55 000 kvadratmeter. Fastigheterna finns i den norra delen av Sofielunds industriområde och ramas in av Lantmannagatan, Norra Grängesbergsgatan, Kopparbergsgatan och Ystadgatan/grönområde i Annelund.

Catella har varit finansiell rådgivare.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande MKB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.