Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Midroc bygger bostäder i Helsingborg

Publicerad: 9 maj 2016, 06:17

Bild: Midroc.

Midroc kommer att bygga bostäder bredvid deras planerade hotell- och kongressanläggning i Helsingborg. Totalt ska 12 000 kvadratmeter byggas.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgFastighetsmarknaden i SydsverigeMidroc Fastigheter

Midroc kommer att bygga bostäder bredvid deras planerade hotell- och kongressanläggning i Helsingborg. Totalt ska 12 000 kvadratmeter byggas på den så kallade Ångfärjetomten.

Knappt 3 000 av de planerade kvadratmeterna ska byggas för stiftelsen Erik Bancks räkning, som bolaget precis tecknat avtal med. Hälften av de bostäderna ska byggas som hyresrätter.

– Avtalet med Erik Bancks stiftelse passar väl in i helheten, säger Magnus Skiöld, vd på Midroc Property Development. Vi har sen i vintras arbetat med utformningen av lägenheterna tillsammans med stiftelsen och Wingårdh arkitektkontor. Det blir ett spännande område med bostäder som kommer att attrahera flera målgrupper, med lägenheter från ett till fem rum och kök.

– Att utveckla bostäder i Ångfärjeprojektet ger oss möjlighet att erbjuda behövande bra lägenheter i ett fantastiskt läge, samtidigt som vi säkrar stiftelsens långsiktiga arbete genom att också hyra ut på den ordinarie bostadsmarknaden, säger stiftelsens ordförande Sven Rosenkvist.

De flesta bostäderna i projektet kommer Midroc dock att upplåta som bostadsrätter, cirka 110 stycken.

Inflyttning i bostäderna är planerat till 2019.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.