Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Mer coliving i Spånga när Allihoop utökar hyresavtal

Publicerad: 26 oktober 2021, 12:51

Foto: Getty Images

Coliving-bolaget Allihoop har tecknat avtal med Studentbostäder i Norden för ytterligare 60 nya bostäder i Spånga. Avtalet kommer efter att intresset för de tidigare bostäderna varit starkt.

Ämnen i artikeln:

Coliving

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Hyresavtalet omfattar sedan tidgare 70 coliving-lägenheter i fastigheten ”Spånga Stars”. I och med det nya avtalet växer antalet till 130, och boendeformen coliving tar därmed över hela fastigheten. 

Läs även: Wallenstam om coliving: ”Helt rätt i tiden”

– För att lyckas med de här fastigheterna krävs en viss mognadsgrad och sunt förnuft. Vi har sett möjligheterna i ett område där andra aktörer inte har vågat kliva in. SBS har varit en snabbfotad och responsiv partner - en förutsättning när man bryter ny mark - som fortsatt satsar när de sett framgångsfaktorerna i ”Spånga Stars”, säger Milad Barosen, vd på Allihoop i en kommentar. 

Medlemmarna är mellan 23 och 35 år gamla, och kommer från 30 olika länder. Bostäderna riktar till så kallade ”young professionelas” och expats med fokus på att bygga nätverk, utöver att ha tak över huvudet.

Läs även: Katarina Liljestam Beyer på Colive om att tackla coronapandemin: ”Hjärnan arbetar oavbrutet” 

– Nätverket som co-living erbjuder är centralt både för studenter och yrkesverksamma där man kan dra nytta av varandra. Den här typen av flexibelt boende kommer vi se mer av framöver, säger Rebecka Eidenert, vd på Studentbostäder i Norden.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev