Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Malmö stad vill bygga bostäder intill 1800-talsgård

Publicerad: 13 april 2022, 14:15

Louisedals gård i södra Oxie utanför Malmö.

Foto: Malmö stad

Tidigare bedrevs en 4H-gård vid platsen. Nu lanserar Malmö en markanvisningstävling för Louisedals gård i södra Oxie utanför Malmö. ”Här finns det möjlighet att utveckla både den befintliga gården och bygga nytt”, skriver staden.


Ämnen i artikeln:

MalmöSvepet

”Detaljplanen ska göra det möjligt att komplettera Louisedals gård med nya bostäder och tillåta en mer flexibel användning av gårdsbebyggelsen”, skriver Malmö stad i ett utkast till detaljplanen. 

Området består i dag av en så kallad mangårdsbyggnad och ekonomibyggnader samt en trädgård med många bevarade buskar och träd. 

Läs mer: Så skruvade Malmö sig in i framtiden 

Platsen ramas in av villor, hästhagar och lekplats, och fram till 2011 bedrevs 4H-verksamhet här. Sedan dess har byggnaderna stått tomma. 

- Vår förhoppning är att Louisedals gård ska få nytt liv genom upprustning och omvårdnad av befintliga byggnader och med ny bebyggelse som passar i den gamla gårdsmiljön. Målet är att skapa en miljö med omsorgsfullt utvalda verksamheter och noggrant utformade bostäder, kommenterar Julia Källquist, projektledare på Malmö stad.

Markanvisningen är öppen för byggaktörer som vill lämna in en projektidé för nybyggnation och upprustning av de befintliga gårdsbyggnaderna. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

MalmöSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.