Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Magnolia säljer 780 bostäder till Heimstaden

Publicerad: 3 mars 2020, 15:32

Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

Foto: Magnolia Bostad

Magnolia Bostad har tecknat avtal om försäljning av projektet Slipsen etapp 1 och etapp 2. Projektet är beläget i Södra Råbylund, Lunds kommun, och är en del i bolagets ramavtal med Heimstaden.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadHeimstaden

I juni 2018 ingick Magnolia och Heimstaden ett ramavtal som innebär att Heimstaden ska förvärva bostadsprojekt till ett värde av 9,6 miljarder kronor från Magnolia.

Projektet Slipsen, där 780 bostäder ska utvecklas, är den andra försäljningen inom det ramavtalet. Totalt ska tolv hus med fyra till sex våningar byggas. Byggstart är beräknad till hösten 2020. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram tills dess att bostäderna är klara för inflyttning vilket beräknas ske med start 2023.

Serneke bygger

Projektet erhöll i tredje kvartalet 2019 lagakraftvunnen detaljplan och totalentreprenad tecknades under fjärde kvartalet med Serneke. 

– Ramavtalet innebär en ökad säkerhet och snabbare genomförbarhet för Magnolia Bostad och bidrar till vår expansion som en av Sveriges ledande samhällsutvecklare. Projektet i Södra Råbylund är ett stort projekt med nästan 800 boenden som kommer att ingå i ett nytt attraktivt område i Lund med blandad bebyggelse, närhet till omgivande natur och bra kommunikationer, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad, i ett pressmeddelande.

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadHeimstaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.