Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Magnolia och Alecta bygger 2 000 bostäder

Publicerad: 1 december 2016, 08:40

Foto: Dreamstime.

Magnolia Bostad bildar ett gemensamt bolag med pensionsbolaget Alecta, som förvärvar fastigheten Stinsen 2 i Sollentuna av CBRE, där Stinsen Köpcentrum ligger idag. På fastigheten planerar man för 2 000 nya bostäder. Köpeskillingen uppgår till 700 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SlättöAlectaSollentunaMagnolia bostad

Magnolia Bostad bildar ett gemensamt bolag med pensionsbolaget Alecta, som förvärvar fastigheten Stinsen 2 i Sollentuna av CBRE. På fastigheten planerar man för 2 000 nya bostäder. Köpeskillingen uppgår till 700 miljoner kronor.

Magnolia Bostad och Alecta förvärvar fastigheten i det gemensamma bolaget ägt till lika delar.

CBRE, som säljer fastigheten, har tidigare initierat programarbetet för ny detaljplan avseende bostäder i kombination med kommersiella ytor för att integrera Stinsen i den nya stadsmiljön som växer fram. Magnolia Bostad kommer tillsammans med Alecta fortsätta driva planprocessen.

Samtliga bostäder kommer utvecklas av Magnolia Bostad. Cirka en tredjedel kommer att säljas till Alecta som hyresrätter vilka de själva kommer att äga och förvalta.

Cirka en tredjedel avses säljas till Slättö i enlighet med det ramavtal som tecknades mellan Magnolia Bostad och Slättö den 25 november 2016.

Resterande bostäder planeras att utvecklas som bostadsrätter av Magnolia Bostad.

Fastigheten omfattar knappt 54 200 kvadratmeter och ligger i Södra Häggvik, i närheten av Magnolia Bostads projekt Lumen och Traversen 18.

På fastigheten finns redan Stinsen köpcentrum med cirka 41 600 kvadratmeter uthyrbar area handel och kontor, som idag har cirka 70 hyresgäster, med en genomsnittlig återstående hyrestid om cirka 2,5 år. De största hyresgästerna är City Gross, Intersport, Friskis & Svettis och Stadium. Hyresintäkterna uppgår till cirka 70 miljoner kronor och uthyrningsgraden är cirka 80 procent.

Wigge & Partners har varit legal rådgivare åt Magnolia Bostad. Förvärvet är inte villkorat och finansieras av parterna med egna medel. Planerat tillträde är i december 2016.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.