lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Magnolia i ny storaffär

Publicerad: 24 september 2020, 08:04

Visionsbild över utvecklingen i Kungsbacka. Foto: Krook & Tjäder

Magnolia Bostad bildar två nya joint ventures med Heimstaden Bostad och Derome. Totalt ska över 3 000 nya bostäder byggas.

Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadDeromeHeimstadenHeimstaden BostadKungsbacka

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Den första affären med Heimstaden Bostad gäller gemensam utveckling av mark intill Hede Station i Kungsbacka. Målet är att 1 600 nya bostäder i flerbostadshus ska byggas. Säljare är Derome, som även efter affären har kvar en stor andel av marken i det totala utvecklingsområdet. 

– Hede är ett strategiskt förvärv i Magnolia Bostads västra region som vi arbetat med under en längre tid, säger Niklas Ohldin, Regionchef Väst på Magnolia Bostad.

Samtidigt som man säljer mark i Kungsbacka, går Derome in i ett annat gemensamägt med Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad för utveckling av cirka 1 500 småhus runtom i landet. 

För Derome är det den största affären i bolagets historia. 

– Detta är det största avtal vi tecknat i Deromes 70-åriga historia. Värdet uppgår till 5 miljarder kronor. Om avtalet genomförs fullt ut är vi med och skapar bostadsområden i trä i flera av landets tillväxtområden, säger Peter Mossbrant, vd på Derome Hus.

Båda affärerna är villkorade av lagakraftvunna detaljplaner. 

 

I samband med att Derome säljer mark intill Hede Station i Kungsbacka har Heimstaden Bostad, Magnolia Bostad och Derome gemensamt tecknat avtal avseende ett samägt bolag där parterna har en målsättning för utveckling och byggnation av cirka 1 500 småhus på mark från både befintliga samt tillkommande byggrätter runt om i landet. Affärerna är villkorade av lagakraftvunna detaljplaner.

”Hede är ett strategiskt förvärv i Magnolia Bostads västra region som vi arbetat med under en längre tid. Vi är mycket stolta över att tillsammans med Derome och Heimstaden få vara med att utveckla området och ta vårt ansvar för att kunna förverkliga de fina visioner som är framtagna under den tidiga planprocessen”, säger Niklas Ohldin, Regionchef Väst på Magnolia Bostad.

”Vi är mycket glada över att ytterligare fördjupa våra samarbeten med både Heimstaden Bostad och Derome. Våra samarbeten innebär att kunskap och resurser kan utnyttjas optimalt vilket stärker alla inblandade parter”, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör på Magnolia Bostad.

Törngren Magnell & Partners har agerat legal rådgivare till Magnolia Bostad AB. Vinge har agerat legal rådgivare till Derome och Falkenborn Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Heimstaden Bostad AB.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev