Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Magnolia Bostad säljer för drygt halv miljard i Ursvik

Publicerad: 13 januari 2021, 15:17

Visionsbild

Foto: Magnolia Bostad

Magnolia Bostad har sålt 200 hyresbostäder i Sundbyberg, i Stockholm, till CBRE. Affären sker till ett bedömt fastighetsvärde om cirka 588 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadCBREUrsvikSundbyberg

Bostadsprojektet är beläget i Västra Ursvik och har en lagakraftvunnen detaljplan som ligger inom ramen för detaljplanen Torget. Husen är ritade av Lindberg Stenberg Arkitekter. 

Projektet omfattar runt 12 500 kvadratmeter BTA för bostäder. Dessutom tillkommer cirka 300 kvadratmeter BTA lokaler och 73 garageplatser. Byggstart planerat ske i slutet av första kvartalet 2021 och inflyttning beräknas till sommaren 2023. Totalentreprenad är tecknad med Mecon Bygg AB. 

– Detta är vårt andra projekt inom detaljplanen Torget och vi ser fram emot att produktionsstarta båda i närtid och vara med och utveckla kommande Ursviks Torg. Vi är också glada över att ha fått inleda ett samarbete med CBRE Global Investors, säger Björn Bergman, Regionchef Öst på Magnolia Bostad, i pressmeddelandet. 

Wigge & Partners har agerat legala rådgivare åt Magnolia Bostad i affären.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.