Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

M2 köper bostäder för 170 miljoner

Publicerad: 20 november 2015, 09:15

Rutger Arnhult är vd för Klövern.

Hemfosa säljer fem bostadsfastigheter i Gävle till Rutger Arnhults M2 Gruppen. De säljs till ett underliggande fastighetsvärde om 170 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterGävleM2 Gruppen

Hemfosa säljer fem bostadsfastigheter i Gävle till Rutger Arnhults M2 Gruppen. De drygt 14 000 kvadratmeterna uthyrningsbar yta säljs till ett underliggande fastighetsvärde om 170 miljoner kronor.

Affären bidrar enligt Hemfosa till fortsatt renodling av fastighetsportföljen enligt strategin att fokusera på samhällsfastigheter.

– Syftet med försäljningen är att avyttra fastigheter i icke prioriterade segment i en stark transaktionsmarknad. Vi fortsätter att renodla vår fastighetsportfölj mot samhällsfastigheter, i linje med vår uttalade strategi, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef på Hemfosa Fastigheter.

Fastigheterna har en uthyrningsgrad om 85 procent och hyresgästerna utgörs främst av bostadshyresgäster med inslag av kommersiella verksamheter i markplan. De årliga hyresintäkterna uppgår till ca 13 mkr.

Affären sker genom försäljning av andelarna i två fastighetsägande kommanditbolag. Frånträde sker den 1 februari 2016.

Redaktionen

Källa: Hemfosa

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.