Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Lulebo säger upp förhandlingar med HGF

Publicerad: 5 oktober 2018, 10:25

Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Lulebo säger upp den så kallade förhandlingsordningen med Hyresgästföreningen, efter att en uppdaterad mall fastslagits.


Ämnen i artikeln:

Luleå

Förhandlingsordning innebär bland annat att hyresvärden ska påkalla förhandling inför höjning av hyran.

– Hyresgästföreningen upplever att det finns ett starkt stöd för kollektiva förhandlingar bland hyresgästerna och vi har yrkat till Hyresnämnden i Umeå om en förlängning av avtalet. Lulebo har i sin uppsägning uttryckt en vilja att förhandla och vi står självklart till förfogande för sådana förhandlingar, säger Roger Enbom, förhandlare.

Det var tidigare i år som allmännyttans branschorganisation SABO och Hyresgästföreningen fastslog en ny och uppdaterad mall för avtal om förhandlingsordning mellan lokala bostadsföretag och hyresgästföreningar.

– Vår avsikt med uppsägningen är givetvis att snarast inleda omförhandlingar med utgångspunkt i den nya mallen. Vi utgår ifrån att Hyresgästföreningen är lika intresserade som vi av ett fortsatt samarbete med hyresgästernas bästa i siktet, säger Lulebos vd Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Luleå

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.