Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Luleå förtätar med nya studentbostäder

Publicerad: 13 augusti 2019, 06:31

Området på Porsön i Luleå som ska förtätas med cirka 100 studentbostäder. Illustration: Luleå kommun

“Med det här förslaget ligger vi bra till när det gäller studentbostäder”, säger Niklas Nordström (S), kommunstyrelsens ordförande.


Ämnen i artikeln:

Niklas NordströmStudentbostäderLuleå

“Med det här förslaget ligger vi bra till när det gäller studentbostäder”, säger Niklas Nordström (S), kommunstyrelsens ordförande till SVT.

Stadsbyggnadsnämnden i Luleå fick på måndagen i uppdrag av kommunens politiska ledning att ändra en detaljplan på Porsön för att ge plats åt ett förtätningsprojekt innehållande 100 nya studentbostäder.

Den nuvarande detaljplaner tillåter bostäder i fyra våningar med tillhörande servicebyggnader. Syftet med ändringen av detaljplanen är att kunna bygga två bostadshus med studentlägenheter utan att behöva dela upp byggrätten.

– Med det här förslaget kan vi se att vi ligger bra till när det gäller studentbostäder. Vi har 200 studentbostäder på gång, nu tillkommer 100 ytterligare, säger Niklas Nordström (S), kommunstyrelsens ordförande till SVT.

Bostäderna beräknas vara klara inom två år.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.