onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

LM Ericssons gamla fabriksområde blir bostäder

Publicerad: 9 april 2014, 06:10

Stockholm stads bostadsbolag Familjebostäder har tillsammans med en privat aktör förvärvat kontors- och industribebyggelse i Älvsjö. Förvärvet ska ge sammanlagt 900 nya lägenheter varav 450 blir hyresrätter.

Ämnen i artikeln:

ÄlvsjöFamiljebostäder

Stockholm stads bostadsbolag Familjebostäder har tillsammans med en privat aktör förvärvat kontors- och industribebyggelse i Älvsjö. Förvärvet ska ge sammanlagt 900 nya lägenheter varav 450 blir hyresrätter.

De nya lägenheterna blir ett ytterligare tillskott till den nyligen presenterade utvecklingen av stadsdelen Älvsjö med förslag på närmare 10 000 nya bostäder.

– Fastigheterna ligger i LM Ericssons gamla fabriksområde som nu omvandlas till moderna stadskvarter med promenadavstånd till knutpunkten Älvsjö station. Familjebostäder blir en stor och viktig aktör när området ska omvandlas från renodlat verksamhetsområde till en boendemiljö med stadsmässig karaktär, säger borgarrådet Joakim Larsson (M), ordförande i exploateringsnämnden.

Fakta Kabelverket 2 och Kabelverket 7:
Fastigheterna består av ett antal industri- och kontorsbyggnader som är byggda från tidigt 1900-tal fram till 1990-talet. Omvandlingen till bostäder innebär att merparten av fastigheterna som finns där idag kommer rivas. Undantaget är en kontorsbyggnad som är byggd på 60-talet som utreds om fastigheten går att bygga om till studentbostäder med en möjlig inflyttning redan hösten 2015. Familjebostäder planerar att bygga 450 hyresrätter med möjlig inflyttning från hösten 2016.

Fakta Sandaletten 1:
Kontorsfastighet som planeras att omvandlas till 150 hyreslägenheter och 300 bostadsrätter med inflyttning 2016.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Moderaterna i Stockholms stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev