torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Lidingös KSO besvarar kritiken om utförsäljningarna

Publicerad: 18 september 2023, 11:33

Daniel Källenfors, kommunstyrelsens ordförande Lidingö.

Foto: Lidingö stad

Förra veckan meddelade Lidingö stad att man säljer tio bostadsrätter som står tomma, vilket väckte debatt. Nu besvarar kommunstyrelsens ordförande kritiken från oppositionspartierna.

Ämnen i artikeln:

SvepetBostadsrätter

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Det är bostadsrätter som i dag står tomma. Kommunen har 900 lägenheter så det här är en väldigt liten del av beståndet, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) på kommunens hemsida.

Oppositionspartierna riktade förra veckan kritik mot försäljningen i en debattartikel i Lidingö Nyheter, med hänvisning till akut bostadsbrist och att Lidingö kommun bygger minst antal lägenheter i hela länet.

– Vi har väldigt många unga vuxna som inte kan hitta en bostad på ön, kommenterade Daniel Larson, oppositionsråd (S) och ledamot i kommunstyrelsen.

– I dag byggs nästan bara lyxvillor och stora dyra bostadsrätter, kommenterade Patrik Sandström, gruppledare (MP) och ledamot i kommunstyrelsen.

Läs även: Politiskt storgräl efter Fastighetsnytts nyhet om Lidingöbron

Men enligt Daniel Källenfors råder det politisk skillnad i frågan, där vänstern menar att det är kommunens sak att äga bostäder, medan styret med Moderaterna och Lidingöpartiet inte gör det.

– Det är bättre att nya glada Lidingöbor flyttar in i de här lägenheterna i stället för att de står tomma, säger Källenfors.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev