måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Leimdörfer och Sveafastigheter skapar Brunswick

Publicerad: 4 september 2014, 05:13

Leimdörfer, Sveafastigheter och Leimdörfer Real Estate Capital (LREC) skapar tillsammans ett nytt paraplybolag, Brunswick Real Estate. Bolaget blir partnerägt och är tänkt att utgöra navet i en grupp företag verksamma inom corporate finance, transaktioner, kapitalförvaltning och lånefinansiering med inriktning på fastigheter i Norden.

Ämnen i artikeln:

Brunswick Real EstateLeimdörferSveafastigheter

Leimdörfer, Sveafastigheter och Leimdörfer Real Estate Capital (LREC) skapar tillsammans ett nytt paraplybolag, Brunswick Real Estate. Bolaget blir partnerägt och är tänkt att utgöra navet i en grupp företag verksamma inom corporate finance, transaktioner, kapitalförvaltning och lånefinansiering med inriktning på fastigheter i Norden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya bolaget kommer att ledas av vd Peter Leimdörfer och styrelsen leds av Gerard De Geer. Utöver dem kommer Brunswick Real Estates management grupp att bestå av Martin Andersson, ordförande i Brunswick Real Estate International, Erik Eliasson, vd för Leimdörfer, Johan Tengelin, vd för Sveafastigheter, Louise Richnau, vd för LREC, samt Erik Gärdén, senior partner i Leimdörfer.

”Genom att skapa Brunswick Real Estate och expandera internationellt blir vi en än starkare och mer komplett samarbetspartner till våra kunder och investerare”, skriver Gerard De Geer, styrelseordförande i Brunswick Real Estate, i en kommentar.

I samband med bildandet av Brunswick bildar man även Brunswick Real Estate International, med kontor i Hong Kong, London och Stockholm. Peter Andersson blir chef för BREI med ansvar för att utveckla och koordinera erbjudandet av grupper och tjänster till icke-nordiska investerare.

Av pressmeddelandet framgår att de tre bolagen bakom Brunswick kommer att fortsätta verka som oberoende bolag under sina nuvarande varumärken.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev