Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Lappkärrsberget får 742 nya studentbostäder

Publicerad: 21 februari 2014, 09:33

Illustration: Murman Arkitekter

Stiftelsen Stockholms Studentbostäder ska bygga ytterligare 742 studentbostäder på fastigheterna Filosofen 2-9 på Lappkärrsberget.

Ämnen i artikeln:

SSSBStockholms stadStudentbostäder

Lappkärrsberget är med sina mer än 2 200 studentbostäder Stockholms största studentbostadsområde och uppfördes under perioden 1968-70. 1 800 av bostäderna ritades av arkitekt Hans Borgström.

– Studentbostadsbyggandet är högprioriterat och jag är glad över att vi nu fattar beslut som innebär 742 nya studentbostäder i Stockholm, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Planens syfte är att göra det möjligt att bygga 742 nya studentbostäder samt en ny förskola inom fastigheterna Filosofen 2-9 på Lappkärrsberget. I flera av både befintliga och nya byggnader blir det möjligt med lokaler för centrumändamål i bottenvåningarna.

De två befintliga förskolorna ersätts med en ny förskola i tre plan i det nya lamellhuset. Den nya förskolan utformas med en gård mot Lektorsstigen samt en ytterligare gård i väster.

Fakta
Byggherre: Stiftelsen Stockholms Studentbostäder
Antal bostäder: Totalt byggs 761 nya studentbostäder i projektet. Nettotillskottet blir 742 eftersom 19 av de befintliga behöver ersättas med bland annat nya korridorer där nya hus kopplas ihop med befintliga hus.
Upplåtelseform: Hyresrätter

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Moderaterna i Stockholms stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev