Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Lanthem köper i Malmö – ska utveckla äldreboende

Publicerad: 11 februari 2020, 06:16

Lanthem, ett utvecklingsbolag som är samägt av Hemsö och Lantmännen Fastigheter, förvärvar en fastighet i centrala Malmö för att investera i nybyggnation av äldreboende och trygghetslägenheter. Illustration: Hemsö

Hemsö och Lantmännens gemensamma bolag Lanthem har köpt en fastighet i Malmö för att investera i nybyggda trygghetslägenheter och äldreboende.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterLantmännen Fastigheter

Hemsö och Lantmännens gemensamma bolag Lanthem har köpt en fastighet i Malmö för att investera i nybyggda trygghetslägenheter och äldreboende.

Projektet omfattar ett äldreboende med 60 platser samt trygghetsboende med sex lägenheter som efter fastighetsbildning ska utgöra en 3D-fastighet i kvarteret Triton, skriver Lanthem i ett pressmeddelande.

Fastigheten är belägen Västra hamnen med direkt närhet till kommunikation och service.

‒ Det är ett inspirerande projekt då vi för första gången utvecklar boendeformer för äldre i Malmö, den här gången i samarbete med Lanthem. Vi ser ett växande behov av vårdplatser i Malmö och det är därför tillfredsställande att vi kan bidra till nya äldreboenden, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö, i en kommentar.

Lanthem kommer att ansvara för uthyrningen av äldreboendet och trygghetsboendet parallellt med uppförandet.

Investeringen uppgår till cirka 200 miljoner kronor. Byggnaden beräknas stå klar under första kvartalet 2022.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.