Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Lämnar Peab – blir vd inom Einar Mattsson

Publicerad: 10 juni 2019, 09:06

Peter Svensson blir ny vd på bostadsbolaget Einar Mattsson. Han kommer närmast från vd-posten på Peab Bostadsutveckling.

Peter Svensson blir ny vd för Einar Mattsson Projekt. Han kommer närmast från vd-posten på Peab Bostadsutveckling.


Ämnen i artikeln:

Einar MattssonPeab

Peter Svensson blir ny vd för Einar Mattsson Projekt i början av september. Han kommer närmast från vd-posten på Peab Bostadsutveckling och har dessförinnan arbetat på såväl NCC som Skanska och Bjerkings.

– Peter Svensson är en av de mest erfarna på svensk bostadsmarknad och vi glada över att han nu ansluter till Einar Mattsson. Hans ledaregenskaper och tekniska bakgrund är värdefulla nu när konkurrensen driver fram höjda kvalitetskrav och minskade produktionskostnader, säger Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränkm i ett pressmeddelande.

Läs mer: Rekryterades till Peab Bostadsutveckling 2015

Peter Svensson efterträder Barbro Frisch som arbetar som tillförordnad vd sedan årsskiftet.

– I den förändrade marknadssituation som råder på svensk bostadsmarknad är Einar Mattsson Projekt AB väl positionerat. Jag ser fram emot att stärka bolagets utveckling därifrån med det långsiktiga perspektiv som kännetecknar Einar Mattssons verksamhet, säger den tillträdande vd:n i en kommentar.

Anders Siljevall

Ämnen i artikeln:

Einar MattssonPeab

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.