Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Lägst avgift i Skövde

Publicerad: 18 juni 2014, 12:40

Elnätsavgifterna för lägenheter ökar i år med 2,4 procent, enligt den årliga Nils Holgerssonundersökningen. Störst prisökning har Malung-Sälen med 44,3 procent.


Ämnen i artikeln:

Nils Holgersson-undersökningen

Under de senaste fem åren har elnätspriserna i kommunerna ökat med i genomsnitt cirka 25 procent, enligt undersökningen, motsvarande nästan 500 kronor om året per lägenhet. I år ökar elnätsavgifterna i genomsnitt med 2,4 procent. Störst prisökning har Malung-Sälen med 44,3 procent.

Nils Holgerssonundersökningen, som presenteras av Fastighetsägarna, HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen och SABO, visar att elnätsavgiften är mer än dubbelt så hög i den dyraste kommunen jämfört med den billigaste.

– Undersökningen visar att prisregleringen varit för tandlös och inte kunnat stoppa de kraftiga prisökningar som drabbar dem som bor i lägenhet, säger Kjell Berndtsson, ordförande i Nils Holgerssongruppen, i ett pressmeddelande.

Kommuner med landets högsta elnätsavgift
1. Övertorneå, Övertorneå Energi & Kommunikation AB, 101,8 öre/kWh inkl. moms
1. Östra Göinge, Brittedals Elnät ek för, 101,8 öre/kWh inkl. moms
3. Eda, Forshaga, Grums, Gullspång, Hagfors, Hammarö, Hällefors, Kil, Laxå, Ljusnarsberg, Munkfors, Storfors, Sunne, Torsby, Vansbro, Fortum Distribution AB, har alla 99,7 öre/kWh inkl. moms

Kommuner med landets lägsta elnätsavgift
1. Skövde, SkövdeNät AB, 42,5 öre/kWh inkl. moms
2. Borlänge, AB Borlänge Energi Elnät, 43,9 öre/kWh inkl. moms
3. Luleå, Luleå Energi Elnät AB, 47,0 öre/kWh inkl. moms
4. Bromölla, Bromölla Energi & Vatten AB, 48,4 öre/kWh inkl. moms
5. Eskilstuna, Eskilstuna Energi & Miljö Elnät AB, 48,8 öre/kWh inkl. moms
6. Umeå, Umeå Energi Elnät AB, 50,7 öre/kWh inkl. moms

Fakta om undersökningen
I Nils Holgerssonrapporten ”flyttas” en flerbostadsfastighet genom landet och kostnaderna för el och fjärrvärme, sophämtning, vatten och avlopp jämförs. Årets resultat presenteras i olika omgångar.

Redaktionen

Källa: pressmeddelande SABO

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.