Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Lager blir 1 000 bostäder i Mölndal

Publicerad: 21 december 2016, 12:30

Foto: Kungsleden.

I stadsutvecklingsområdet Forsåker, Göteborg, planerar Ikano Bostad för 1 000 nya bostäder. På tisdagen köpte bolaget fastigheter av Kungsleden för 200 miljoner för att möjliggöra planerna.


Ämnen i artikeln:

GöteborgIkano BostadMölndalKungsleden Fastigheter

I stadsutvecklingsområdet Forsåker, Göteborg, planerar Ikano Bostad för 1 000 nya bostäder. På tisdagen köpte bolaget fastigheter av Kungsleden för 200 miljoner för att möjliggöra planerna.

Köpet gäller fyra fastigheter i Mölndal, där Kungsleden påbörjat en detaljplaneprocess för att fastigheterna ska kunna användas för bostäder. I dagsläget är fastigheterna bebyggda med drygt 20 000 kvadratmeter lager/industri-lokaler. Målsättningen är att den nya detaljplanen ska omfatta minst 80 000 kvadratmeter bostadsbyggrätter.

– Vi har identifierat omfattande bostadsutvecklingspotential i Kungsledens fastighetsbestånd och det är mycket glädjande att vi nu börjar realisera denna potential, säger Ylva Sarby Westman, vice vd och chef för fastighetsinvesteringar på Kungsleden.

Om målsättningen uppnås tillkommer en tilläggsköpeskilling på 70 miljoner kronor.

Ikano Bostad tillträder fastigheterna under första kvartalet 2017. Detaljplanen bedöms vinna laga kraft under första halvåret 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.