Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Kreditgaranti ger 1 500 lägenheter

Publicerad: 30 januari 2017, 14:13

Under 2016 tecknade Boverket 48 stycket nya så kallade kreditgarantiavtal. Det är dubbelt så många som året innan, och de förväntas ge 1 534 nya lägenheter.


Ämnen i artikeln:

Boverket

Under 2016 tecknade Boverket 48 stycket nya så kallade kreditgarantiavtal. Det är dubbelt så många som året innan, och de förväntas ge 1 534 nya lägenheter.

Boverkets kreditgaranti är en försäkring som kan tecknas av kreditinstitut för lång till ny- och ombyggnad av bostäder. Byggherrar kan själva ansöka om en preliminär bedömning av sina projekt.

– Sverige behöver ett fortsatt ökat bostadsbyggande och Boverkets Kreditgaranti är ett verktyg för att få igång fler byggprojekt över hela landet. De senaste åren har vi sett betydligt större intresse för garantierna, säger Anna Dyberg-Ek som arbetar med kreditgarantier på Boverket.

Boverket får ställa ut kreditgarantier upp till 10 miljarder kronor. Under 2015 utnyttjades cirka 1,5 miljarder kronor. Under 2016 är motsvarande siffra cirka 2 miljarder kronor.

– Sedan kreditgaranti under byggtiden infördes 2008 så har vi aldrig tecknat så många avtal som under 2016, säger Anna Dyberg-Ek.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Boverket

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.