Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Köpläge i fastigheter

Publicerad: 14 april 2014, 08:02

Det är köpläge på den svenska fastighetsmarknaden och närmare 60 procent av Sveriges fastighetsägare planerar att göra större förvärv under året. Det framgår av Fastighetsägarnas Sverigebarometer som presenterades på måndagen.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna

Det är den ekonomiska återhämtningen, som medför ökad sysselsättning, i kombination med låga räntor som gör fastigheter till ett fortsatt högintressant investeringsalternativ.

”Det är en ganska ljus bild som tecknas i vår senaste barometer. Den goda utveckling vi haft de senaste åren håller i sig. När aktiviteten stiger ökar också behovet att nyanställa. Var fjärde fastighetsföretagare uppger att de kommer att öka personalstyrkan under året,“ skriver Fastighetsägarnas chefsekonom Tomas Ernhagen i en kommentar.

Sett till storstadsregionerna är utvecklingen fortsatt aningen svagare i Malmö än i de andra storstäderna. 13 procent av regionens fastighetsägare säger sig ha dålig lönsamhet och 11 procent tror att det kommer så att förbli under året. I Göteborg och Stockholm räknar nästan alla med fortsatt god eller förbättrad lönsamhet.

Det borde inte ha undgått någon att Sverige går mot val och i sin barometer frågar Fastighetsägarna landets fastighetsägare om vilket av partierna har den bästa politiken för svensk fastighetsmarknad. Alliansen har fastighetsbranschens gunst men ungefär hälften svarar att de inte vet vilket Tomas Ernhagen ser som ett underbetyg åt politikernas förmåga att formulera tydliga alternativ och lösningar på fastighetsområdet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.