Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Köper studentbostäder i Lund: ”Stor efterfrågan”

Publicerad: 4 oktober 2019, 09:51

Fastigheten har i dag 35 studentbostäder men ska byggas till.

Foto: K2A

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB köper 100 procent av aktierna i ett lokalt bolag som äger och förvaltar studentbostäder i Lund.


Ämnen i artikeln:

K2A Fastigheter

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB köper 100 procent av aktierna i ett lokalt bolag som äger och förvaltar studentbostäder i Lund.

Det är Lundabostäder AB som K2A Knaust & Andersson Fastigheter köper upp för att komplettera sitt bestånd i Lund.

Den aktuella fastigheten heter Helgonagården 5:12 och ligger i direkt anslutning till Lunds Tekniska Högskola och nära K2A:s nyligen färdigställda studentbostäder på fastigheten Parasollet 1.

Säljare är ett lokalt familjeföretag och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 49,4 miljoner kronor.

På fastigheten återfinns totalt 35 studentbostäder som är uppförda 2010 respektive 2017. Säljaren kommer efter K2As tillträde bygga till fem bostäder på fastigheten, vilket inkluderas i det underliggande fastighetsvärdet, och det totala antalet kommer därefter att uppgå till 40 studentbostäder med ett bedömt hyresvärde om 2,8 miljoner kronor på årsbasis.

Efter förvärvet kommer K2A att ha ett fastighetsbestånd om totalt cirka 160 studentbostäder i Lunds kommun.

– I Lund finns en stor och ökande efterfrågan på studentbostäder och är en viktig ort för K2A. Detta förvärv, med bostäder av hög kvalitet, kompletterar vårt existerande erbjudande i Lund på ett bra sätt, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A, i ett pressmeddelande.

Navet var rådgivare till säljaren i affären.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

K2A Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.