Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Konkurrensverket kritiserar subventionerad bostadsproduktion

Publicerad: 23 Januari 2013, 14:37

I ett yttrande till regeringen avstyrker Konkurrensverket Boverkets förslag att återinföra subventioner i bostadsproduktionen.


Ämnen i artikeln:

Boverket

Även förslaget att lägga ytterligare ansvar och arbetsuppgifter på kommuner och länsstyrelser i samband med plan- och bygglovsprocessen ifrågasätts.

I ett remissvar till regeringen om Boverkets översyn av bostadsförsörjningslagen har Konkurrensverket kommenterat förslaget att ersätta lagen om kommunernas bostadsförsörjningsansvar med en ny lag om kommunernas ansvar för boendeplanering.

Konkurrensverket ställer sig kritiskt till att kommunerna skulle ges möjlighet att utnyttja EU:s statsstödsregler och framhåller att subventioner riskerar att medföra negativa konsekvenser på bostadsmarknaden i Sverige.

Konkurrensverket är även tveksamt till att kommuner och länsstyrelser ska få ytterligare ansvar och arbetsuppgifter. Det skulle kunna medföra längre handläggningstider och därmed försämra konkurrenskraften för mindre byggentreprenörer.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Konkurrensverket

Ämnen i artikeln:

Boverket

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.